Illustrationer & marknadsmaterial

Med en brinnande lust att skapa grafiskformgivning, illustrationer, trycksaker och digitalt marknadsmaterial. Vi har samarbetspartners som trycker och printar så det behöver du inte tänka på. 

Illustrationer

GoMobilus är ett företag som tillhandahåller träningsprogram och rehabiliteringsprogram. Systemet använda av fysioterapeuter i både Europa och Sydamerika. Director Code gör illustrationer till programmet som visualiserar olika rörelser så att klienterna enkelt kan se olika övningar.

“Illustrationer som hjälper 10 000-tals människor tillbaka genom rehabilitering.”

Det är roligt att få förtroendet att fylla GoMobilus tränings- och rehabiliteringsprogram med illustrationer. Utmaningen i detta uppdrag är att inte göra för "fina" bilder då studier visat att enkla illustrationer på övningar är enklast för användarna att ta till sig och utföra sina övningar efter. Så bort med allt finlir i detta sammanhang!
på uppdrag av mobilus digital rehab

Ebbe i blåsväder

Ebbe fick bli huvudkaraktären i materialet till ett utbildningsmaterial avseende exportkontrollfrågor till Saab Group. Alla som hanterar frågor som rör exportkontrollerade varor behöver gå utbildning i ämnet.

MYCKET PÅ JOBBET

Ebbe tycker det är lite för mycket att tänka på gällande alla regler och lagar som gäller exportkontroll. Företaget han arbetar på har myndigheten för exportkontrollerade varors ögon på sig och här får inget gå fel!

EBBE PÅ MÖTE

Ebbe har många idéer om hur företaget skall hantera dessa frågor. Han har räknat ut att det finns sätt att kringgå systemet. Han går in till chefen med sina förslag.

EBBE har blivit uppläxad av chefen

Chefen får Ebbe att inse att man visst inte kan undanhålla delar av informationen. Om Ebbe inte tar uppdraget på allvar så finns bara ett alternativ kvar. Han kommer att få sparken…

“Illustrationer till utbildningsmaterial för Exportkontroll på Saab Group.”

Fantastiskt att få skapa utbildningsmaterial med tillhörande illustrationer för Saab Group! Detta material avsåg fyra utbildningspaket inom området för exportkontroll. Att blanda ett ganska tungt ämne med roliga illustrationer kan få de flesta elever att dra på smilbanden!
på uppdrag av saab group

specialanpassade ikoner

Det finns massor av ikoner att välja på om man letar lite. Ibland hittar man trots detta inget som passar klockrent för sin hemsida eller marknadsmaterial. Då kan vi hjälpa till att ta fram ikoner som passar ditt företags grafiska profil och färg. Det går oftast ganska snabbt att göra så det  är ingen stor kostnad som krävs för att få din personliga känsla och en röd tråd genom materialet.

Framtagning av illustrationer till litteratur, marknadsmaterial och presentationer.

Dessa bilder är framtagna för en boken “Sporttejpning teori och praktik ” av Roland Kaldéus och Lars Martinsson. Bilderna finns i boken kopplade till olika kapitel och rubriker. 

TRYCKDESIGN AV BÖCKER

Vill du skriva en bok? Vi hjälper dig med att design och layout  för att kunna trycka boken eller alternativt skapa en e-bok. För att skapa en bok som ska till tryck använder vi Adobe Indesign där alla möjligheter finns för att skicka underlaget till ett tryckeri.

"Har du en dröm om att skriva en bok?”

När Roland och Lars hade skapat allt material till sin bok behövde de hjälp med att utforma själva stilen och layouten på boken. Efter lite diskussioner och provsmakande på olika design och layout-stilar kom vi fram till att den skulle ha ett ganska rent och tydligt formspråk. Detta för att skall kunna användas som en instruktionsbok vid olika skadetillstånd. När detta är klart skall boken skapas i ett format som ett tryckeri kan använda för att trycka själva boken.
på uppdrag av MKB AB

Logotyper och grafisk design

Att skapa en grafisk profil för ett företag handlar mycket om att skapa en känsla som man vill förmedla med sitt företag. Vad vill du förmedla för en känsla? Vad ska dina kunder fökippa ditt företag med? Vill du förmedla en känsla av lyx, miljövänligt, modernt, en stämning? Att skapa en grafiska profil som du och ditt företag kan relatera till och förmedla vad ditt varumärke står för är en del av hela marknadsföringsarbetet. Smaken är ju olika och precis som du fastnar för ett klädesmärke eller val av frisör gillar man vissa saker och andra faller en inte i smaken. Systrarna Werner ville ha en logga med ett klassiskt snitt med like lekfullhet som skall fungera under lång tid framöver. Att blanda typsnitt i den runda formen gör att logotypen får en stil som passar för deras café i Billdals park som fått nytt liv efter många år i träda.

 

Vi hjälper dig gärna med formgivning & grafisk design för ditt företag

Genom att tillsammans hitta ditt företags kärnvärden och värdeord skapar vi tillsammans den känsla du vill förmedla till din kunder. Genom att ha några kreativa sittningar där vi får förstå dina övergripande önskemål tar vi fram några olika förslag till din grafiska linje. Här tittar vi även på vilka typsnitt som passar logotypen och dessa kan man sedan med fördel använda på material såsom hemsida, presentationsunderlag och andra dokument. Vill ni ha hjälp med att ta fram mallar för offerter och avtal så ordnar vi det.